Rrahmani už je sparťanem, »Lewandovski z Mališeva« podepsal víceletou smlouvu

Fotbalová Sparta má další útočnou posilu do již tak nabitých ofenzivních šiků. Potvrdily se spekulace a letenský klub podepsal smlouvu s kosovským reprezentačním útočníkem Albionem Rrahmanim z Rapidu Bukurešť.

Podle médií za něj dá čtyři miliony eur (cca 100 milionů korun), čímž se třiadvacetiletý forvard zařazuje po bok nejdražších posil v historii české ligy. Podobnou sumu dosud zaplatila konkurenční Slavia za Nicolae Stanicua, Davida Zimu a Tomáše Chorého. Rrahmani podepsal s českým mistrem víceletou smlouvu.

»Albion má ve svém věku velký potenciál se nadále rozvíjet. Odpovídá typologii, kterou si u útočníka v našem způsobu hry představujeme,« citoval klubový web sportovního ředitele Tomáše Rosického. »Dokáže být velmi produktivní, což dokládají jeho statistiky z posledních dvou sezon. Zároveň umí připravit šanci pro spoluhráče. Využitelný je jak v postupném útoku, tak při brejkových situacích. Věříme, že se v našem herním stylu bude ještě zlepšovat,« dodal Rosický k angažmá Rrahmaniho, který na Letné podepsal víceletou smlouvu.

S kosovským Ballkani získal dva tituly a stal se nejlepším střelcem tamní ligy. V rumunské nejvyšší soutěži si za Rapid Bukurešť připsal osmadvacet startů, ve kterých nastřádal 18 branek a 6 asistencí. V loňské sezoně pětkrát nastoupil za národní tým Kosova. Ve Spartě se znovu potká s krajanem Ermalem Krasniqim, s nímž hrál jak v Ballkani, tak v Rapidu Bukurešť. »Děkuju příznivcům Rapidu a všem, co v klubu pracují. Jediné, co chybělo, byla trofej. Přestup do Sparty je velký krok v mé kariéře a jsem rád, že ho mohu udělat,« prohlásil šťastný útočník.

Už v úterý by měl »Lewandovski z Mališeva«, jak se mu v jeho vlasti říká, se zbytkem týmu zamířit k úvodnímu utkání závěrečného předkola Ligy mistrů do Malmö. Sparta nechce nic ponechat náhodě, ačkoli na hrotu má přetlak hned čtyř špičkových hráčů – kromě nové posily je samozřejmě řeč o hrotové jedničce dvou sezon Janu Kuchtovi, nejlepšímu střelci současné sezony Victoru Olatunjim i stále se lepšícím Albánci Indridu Tucim.

Od příchodu Michala Ševčíka z Brna před rokem a čtvrt Sparta nepřivedla jinou akvizici než zahraniční. A zdá se, že málokdy šlápne vedle. Za dva roky a kousek se povedly především přestupy Fina Kaana Kairinena, Albánce Qazima Laciho, Ekvádorce Angela Preciada či hned tří Dánů v čele s brankářem Peterem Vindahlem. A samozřejmě top přestup všech přestupů: Srb Veljko Birmančevič. Má Rrahmani, o nějž se jen tak mimochodem zajímala i konkurenční Slavia, podobný potenciál? To se ukáže v následujících dnech a týdnech…

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy