Předávání štafety. Alcaraz po výhře nad Djokovičem wimbledonským králem

Na Barboru Krejčíkovou dnes na slavném Wimbledonu navázal Španěl Carlos Alcaraz. Jednadvacetiletý tenista v mužském finále zdolal srbskou legendu Novaka Djokoviče 6:2, 6:2 a 7:6 a obhájil loňský titul.

Předávání štafety, střídání stráží – říkejte tomu, jak chcete. Faktem je, že novým králem centrálního dvorce se stal Carlos Alcaraz, zatímco Novak Djokovič, mocný sběratel grandslamových titulů, byl sesazen.

»Měl dnes všechno,« uznal Djokovič. »Byl naprosto zaslouženým vítězem,« připojil Djokovič, který vypadal smířený se svou budoucností. Nedosáhl na 25. grandslamový titulem, po kterém tak toužil.

Byl to fascinující souboj dvou šampionů, minulých i současných, a nikdo – ať už tipér, sázkař nebo hráč – nedokázal před zápasem určit jasného favorita.

Problém byl v tom, že čísla mluvila tak jednostranně, až to bylo irelevantní. Získané tituly: Djokovič 98, Alcaraz 15. Získané grandslamové tituly: Djokovič 24, Alcaraz 3. Získané tituly ve Wimbledonu: Djokovič sedm, Alcaraz jeden. Jenže Alcaraz byl dnes vynikající. Jedna velká jízda. Dorostl další šampion, který by mohl výhledově napodobit svého krajana Rafaela Nadala.

»Vždycky jsem snil o tom, vyhrát Wimbledon. Sen se mi splnil a nyní znova. Je to nejkrásnější turnaj, na nejkrásnějším kurtu a s nejkrásnější trofejí,« radoval se Alcaraz.

V 21 letech se dostal mezi úžasně zvučnou smetánku. Jako teprve šestý tenista v profesionální éře vyhrál v jedné sezoně Roland Garros i Wimbledon. Navázal tak na taková jména, jakými jsou, považte, Rod Laver, Björn Borg, Rafel Nadal, Roger Federer a právě Novak Djokovič.

A obhajoba trofeje na nejslavnějším turnaji všech turnajů v All England Clubu? V tomto ohledu je v profi-éře teprve devátý. Zkrátka – zrodila se nová hvězda, která bude útočit na to, co se v minulosti povedlo Djokovičovi…

(koz)

FOTO – wimbledon.com

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy