Plzeň je pod Alpami výrazně posílená, ovšem už bez Chorého, který podepsal Slavii

AKTUALIZOVÁNO

Viktoria Plzeň finalizuje přípravu před startem fotbalové ligy pod alpskými vrcholky ve Westendorfu, kde ji v rámci herního kempu čekají tři přípravné zápasy. Trenér Miroslav Koubek má na startu finální fáze přípravy k dispozici třiadvacetičlenný kádr.

Ten se ještě rozroste, protože hráči, kteří plnili své reprezentační povinnosti, dostali po návratu z mistrovství Evropy krátké volno a do Westendorfu přicestují v průběhu pátku. Už se to nebude týkat Tomáše Chorého. Devětadvacetiletý reprezentant dnes podepsal se Slavií smlouvu na tři roky.

»Úkolem tohoto klubu je od nepaměti porážet svého největšího rivala v derby, vyhrávat tituly a tím dělat radost našim fanouškům. Věřím, že Tomášův příchod do už tak silného tymu Slavie nám pomůže plnit tento historický úkol lepe než v posledních letech,« uvedl pro web Slavie její šéf Jaroslav Tvrdík.

»Chci v životě udělat něco víc, posunout se dál v kariéře. Chci být prospěšný týmu, střílet góly, sbírat body, chci si zase zahrát Ligu mistrů… Určitou nálepku mám asi v celé republice, té se nezbavím. Budu chtít ukázat fanouškům svou pravou stránku. Že jsem vítězný typ, že nevypustím jediný souboj. Teď si s rodinou zaletím na krátkou dovolenou, pak se vrátím do tréninkového procesu. A budu připravený to odšpuntovat, začít novou kapitolu,« říká Tomáš Chorý.

Nebývá to zrovna zvyykem, aby se měnili hráči mezi třeti našimi nejslavnějšími kluby. Zatímco u pražských »S« toto pravidlo v poslední době platí, Slavia si přivede z Plzně již druhého reprezentanta během půl roku. V zimě její řady posílil gólman Jindřich Staněk, nyní tedy vytáhlý útočník..

Červenobílí chtějí po třech sezonách, kdy jsou bez titulu, zase zpátky na piedestal, navíc v sezoně, kdy český mistr jde přímo do Champions League. Konkurence ve slávistickém útoku je nicméně obrovská – reprezentant Mojmír Chytil, šikovný Ivan Schranz, který tak zazářil v dresu Slováků na EURU, dvojnásobný nejlepší ligový střelec Václav Jurečka či univerzál Condrad Wallem. Kádr už naopak opustili Mich van Buren a Muhamed Tijani.

Posílila ovšem i Plzeň, která má v Alpách všechny letní posily – Daniela Vašulína, Toma Slončíka, Christophe Kabonga, Coryho Seného, Floriana Wiegeleho a Jamese Bella. V kádru nechybí ani čtyři mladíci z klubové akademie Matyáš Šilhavý, Alexandr Sojka, Jiří Panoš a Ondřej Deml. »Všichni čtyři odvádí v přípravě výbornou práci a zaslouží si pozornost. Proto s námi cestují na rakouské soustředění,« citoval klubový web sportovního ředitele Daniela Koláře.

A to ještě Západočeši ohlásili novou posilu dnes odpoledne. Z bulharského klubu Levski Sofia přichází třiadvacetiletý brazilský útočník Ricardinho, který s klubem podepsal tříletou smlouvu. »Poslední rok jsme hráče pozorně sledovali a k prvnímu kontaktu došlo již v zimě. Nyní jsme se rozhodli přivést jej do našeho týmu,« řekl pro klubový web Kolář. »Jde o kreativního a zároveň rychlostně disponovaného útočníka, který je velmi silný v zakončení. Těší nás, že se vše podařilo dotáhnout a Ricardinho se k nám může připojit do hernímu kempu v rakouském Westendorfu,« dodal Kolář.

Kromě tréninkových jednotek v tradiční destinaci odehrají Plzeňští tři přípravné duely s Karlsruhe, Karabachem a Kodaní.

(koz)

FOTO – fcviktoria.cz, slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy