Ostrava i Mladá Boleslav jdou dál. A české kluby jsou nadále stoprocentní!

AKTUALIZOVÁNO

Šest zápasů = šest výher. České fotbalové kluby jsou v pohárové Evropě po druhých předkolech nadále stoprocentní. Na dva triumfy pražské Sparty v kvalifikaci o Ligu mistrů proti irskému Shamrock Rovers, dnes navázaly vítězným potvrzením svého postupu do třetího předkola Konferenční ligy ostravský Baník a Mladá Boleslav.

Slezané po vysoké domácí výhře nad arménským Urartu 5:1 dnes opanovali i duel v Jerevanu, a to výsledkem 2:0. Nedělali si tak žádné problémy a přivábili si dvojutkání se zvučným sokem – osmifinalistou posledního ročníku Ligy mistrů FC Kodaň, jenž loni vyřadil z bojů o Ligu mistrů Spartu. Úvodní duel třetího předkola sehrají svěřenci kouče Pavla Hapala příští středu v Dánsku.

Dnes o výhře Baníku rozhodli trefami do černého ve 22. minutě kapitán Ewerton a v 51. minutě Matěj Chaluš. »Přijeli jsme pro postup a ten máme, takže jsem spokojen. Proti Kodani určitě favority nebudeme, ale ve fotbale je možné všechno,« uvedl kouč Hapal.

O výhře Mladé Boleslavi na půdě litevského Transinvestu rozhodl vcelku nepravděpodobný střelec. V 78. minutě se trefil střídající útočník Matyáš Vojta, který dal svůj první gól za áčko Středočechů. Dosud se trefoval jen za B-tým nebo za druholigový Varnsdorf, kde hostoval.

Svěřenci kouče Davida Holoubka tak ve Vilniusu navázali na týden staré domácí vítězství 2:0 a rovněž přispěli plnou hrstí do českého pohárového koeficientu. Jejich soupeřem v další fázi bude izraelský Hapoel Beer Ševa, který dnes vyhrál na půdě Černo More Varna 2:1. Úvodní zápas skončil bez gólů.

»Velmi těžké utkání, jak jsme předpokládali, na umělé trávě, která nebyla připravená sebemenším postříkáním a tím pádem pomalá. V prvním poločase jsme bohužel neproměnili tři šance a to byla pro vývoj utkání velká škoda. Soupeř nás neohrozil a byl jsem rád, když jsme dali alespoň jeden gól a ten nás uklidnil. Podobně jako v předchozích zápasech zase byl pro tým výborný přínos střídajících hráčů. Chválím fanoušky, že za námi celou noc cestovali, celý zápas nás povzbuzovali a klukům tím hodně pomohli,« citovaly kouče Holoubka stránky mladoboleslavského klubu.

* * *

FC Urartu Jerevan – Baník Ostrava 0:2 (0:1)

Branky: 22. Ewerton, 51. Chaluš. Rozhodčí: Sarijev – Kalačjov, Labašov (všichni Kaz.). ŽK: Mirzojan – Kpozo. První zápas: 1:5, postoupila Ostrava.

Urartu: H. Kazarjan – Isaac, Simonjan, A. Kazarjan – Melkonjan, Aghasarjan (84. Mkrtčjan), Gilmore (66. Abou), Poljarus (70. Ajvazjan) – Mirzojan (66. Poljakov) – Movsesjan (66. Tarachčjan), Ignatěv. Trenér: Dmitrij Gunko.

Ostrava: Holec – Juroška (70. Fukala), Frydrych, Chaluš, Kpozo – Boula (38. Grygar), Šín – Buchta, Kubala (63. Klíma), Ewerton (63. Holzer) – Prekop (63. Tanko). Trenér: Pavel Hapal.

FK Transinvest – FK Mladá Boleslav 0:1 (0:0)

Branka: 78. Vojta. Rozhodčí: MacDermid – Potter, Rae (všichni Skot.). ŽK: Malžinskas, Eduardo, Čivilis, Kiselevskis, Devens – Buryán, Kušej. První zápas 0:2, postoupila Mladá Boleslav.

Transinvest: Čupič – Čivilis, Šveikauskas, Malžinskas (79. Kaškelevičius) – Stočkunas, Eduardo (61. Kawači), Pilibaitis (79. Sakurai), Radčenko, Sato (61. Kiselevskis) – Pires (76. Kružikas), Devens. Trenér: Žydrunas Grudzinskas.

Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Suchý, Král, Fulnek – Vydra (84. Sakala), Langhamer – Buryán (46. John), Mareček (65. Mašek), Kušej (79. Stránský) – Ladra (65. Vojta). Trenér: David Holoubek.

(koz)

FOTO – fcb.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy