Osm zápasů v Bulharsku = nula výher. Změní to Slavia v Razgradu?

Zní to až neuvěřitelně, ale české fotbalové kluby nikdy nevyhráli byť jen jediný duel na bulharské půdě. Ve středu od 21 hodin se o to pokusí ve své premiéře v hlavní části Evropské ligy zlomit Slavia, která nastoupí na půdě bulharského mistra Ludogorce Razgrad. A bude mírným favoritem duelu.

Považte, že české týmy se v Bulharsku už představili osmkrát, ale byly z toho jen dvě remízy a šest porážek. Sama Slavia hrála na bulharské půdě dvakrát, a kromě toho, že tam ani jednou nezvítězila, nedokázala navíc skórovat!

Nyní však má vynikající formu. Vede domácí ligu o skóre před mistrovskou Spartou a hýčká si výbornou bilanci v nové sezoně, kdy ve 12 soutěžních duelech této sezony prohrála jen jednou. V dobré pohodě je nicméně i Razgrad, který neprohrál již osmkrát v řadě.

Český fanoušek si může Ludogorec pamatovat i kvůli trenéru Pavlu Vrbovi, který zde působil od jarní části sezony 2019/20 a s týmem si zahrál osmifinále Evropské ligy proti Interu Milan. V Razgradu oslavil také mistrovský titul, po neuspokojivých výsledcích ve skupině Evropské ligy však byl o několik měsíců později odvolán.

»Je to těžký soupeř, třináctinásobný vítěz ligy. V posledních osmi utkáních dostali jen jednu branku. Mají dobrou defenzivu i ofenzivu. V minulosti hráli Ligu mistrů, letos o ni bojovali, ale poslední utkání kvalifikace jim nevyšlo. Je to kvalitní soupeř,« řekl asistent kouče Jindřicha Trpišovského Milan Kerbr, který na klubovém webu promluvil také o kulise, kterou v razgradské Huvepharma Areně, stadionu pro 10 423 diváků, čeká.

O víkendu tam dorazilo na ligové střetnutí s Lokomotivem Sofia 371 fanoušků, proti Petrocubu v play off o Evropskou ligu to bylo 3965 příznivců Ludogorce. »Oproti našemu domácímu stadionu, kde nás podporuje minimálně osmnáct tisíc lidí, to bude asi velký rozdíl. Ale nemůžeme se na to vymlouvat. Samozřejmě, pro hráče je lepší, když je atmosféra velká. Ať už je to domácí, nebo venkovní zápas, vždy chcete hrát před publikem. Myslím si ale, že se s tím vyrovnáme a alespoň se budeme dobře slyšet,« dodal Kerbr.

»Těšíme se na první zápas v Evropské lize, jedeme si pro vítězství. Výsledek duelu s Plzní, naše výhra a předvedená hra nám k tomu snad pomůžou,« připojil útočník Mojmír Chytil, který připomněl sobotní vysoké vítězství 3:0 v lize nad plzeňskou Viktorií. I to by mohlo Slavii zítra pomoci…

(koz)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy