Opět bude vyprodáno. Olomouc se těší na letní běžecký svátek, do města míří ČEZ RunTour

Úsměvy, pohoda, přátelé a pohyb. To všechno patří k létu, ale také k závodu ČEZ RunTour Olomouc, který se uskuteční už v sobotu 20. července. V městských sadech se rozběhnou více než dvě tisícovky účastníků, mezi kterými budou děti, začátečníci, hobby běžci i výkonnostní a elitní sportovci – například olympioničky Eva Vrabcová Nývltová a Katarína Pejpková.

Už jen poslední místa zbývají na startovní listině závodu ČEZ RunTour Olomouc, který bývá každoročně vyprodán. »A věřím tomu, že také letos se startovní listina kompletně naplní,« říká s jistotou v hlase Marek Pirzkall, ředitel závodu z pořádají agentury VML.

V této chvíli už je vyprodán nejkratší závod Rodinný běh RUN 3 KM. Běžci se ale mohou prostřednictvím webu www.run-tour.cz stále registrovat na populární PUMA RUN 5 KM a nejdelší ČEZ RUN 10 km. Na desetikilometrové trati se konají také ČEZ štafetové závody, při kterých si tuto distanci mezi sebe rozdělí dva nebo čtyři běžci.

»Letošní novinkou je projekt Běž za školu. Při něm štafety sestavené ze čtyř studentů jedné školy závodí na 10km trati nejen o možnost získat odměnu ve výši 30 tisíc korun, kterou věnuje hlavní partner společnost LIDL, ale také o titul Záškoláci regionu,« dodává Marek.

Účastníci se mohou těšit na atraktivní trať, která je nejen rychlá, ale také malebná. Vede totiž po úplné rovině ve Smetanových a Čechových sadech s odbočkou do ikonických pavilonů výstaviště Flora Olomouc. Komu nejde jen o čas, může se kochat rozkvetlými záhony, košatými stromy i lázeňskou restaurací či fontánou, které dávají sadům lázeňskou pohodu.

Tu si na trati neužijí pravidelné účastnice ČEZ RunTour závodů, které patří k nejrychlejším běžkyním v Česku a na Slovensku. Do startovního koridoru se totiž postaví také česká olympionička Eva Vrabcová Nývltová a slovenská olympionička Katarína Pejpková.

Pozávodní pohoda v rozlehlém zázemí ovšem čeká na ně, stejně jako na posledního běžce celého závodu. V cíli obdrží velkou kovovou medaili s růží, která symbolizuje Floru Olomouc, pak si mohou vychutnat osvěžující sprchu, masáž zdarma, výborné a zdravé jídlo z Lidl menu, osvěžit se v nové zóně Rajec, odpočinout si v relaxační zóně O2 nebo si třeba nechat sestavit hydratační plán na míru od české značky Iontmax.

Běh jako dobrý skutek

Každý závod ČEZ RunTour má také jiný cíl, než je ten běžecký – pomoci lidem, kteří to opravdu potřebují. Proto padesát korun z každého uhrazeného startovného putuje na konto Nadace Leontinka, která pomáhá nevidomým mladým lidem překonávat těžké překážky.

Kromě toho má každý běžec po celém Česku možnost pomoci prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem. V ní získávají uživatelé body za své pohybové aktivity. Tyto body mohou následně přidělovat různým charitativním projektům, aby za ně Nadace ČEZ následně poslala skutečné finanční prostředky. V rámci spolupráce společnosti ČEZ se seriálem ČEZ RunTour je vždy do aplikace zařazen projekt z regionu, ve kterém se koná nejbližší závod.

Tentokrát se poběží na pomoc organizace Vevyvoji.cz, která jezdí s koňmi navštěvovat domovy pro seniory, handicapované nebo děti. Získané prostředky by využili na pokrytí nákladů, které jsou spojené s hiporehabilitací, aby mohli tuto pomoc poskytnout také lidem, kteří si ji nemohou dovolit.

(koz)

FOTO – ČEZ RunTour

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy