Nemusí pršet, stačí, když kape, řekl k hattricku plzeňský Chorý

Plzeňský fotbalista Tomáš Chorý podruhé v kariéře zaznamenal dvě branky v jednom ligovém utkání, na premiérový hattrick znovu nedosáhl, ale zklamaný z toho nebyl. Za nejdůležitější považoval, že Viktoria ve 12. kole nejvyšší soutěže zvítězila v Jablonci s přehledem 3:0 a pojistila si vedení v tabulce. Sedmadvacetiletého útočníka zároveň těší, jak Západočeši zvládají zápasy po náročných soubojích ve skupině Ligy mistrů.

Chorý dal poprvé dvě branky v jednom ligovém utkání při zářijové výhře 3:2 v Olomouci a v Jablonci svůj střelecký výkon zopakoval. »Hlavně v Olomouci jsem měl situace, že jsem hattrick mohl dát. Ale jak se říká, nemusí pršet, stačí, když kape. Já jsem šťastný za dva góly a že si z Jablonce odvážíme tři body. To je pro nás obrovsky důležité,« řekl Chorý.

V Jablonci vstřelil úvodní dvě branky a obě dal hlavou. Skóre otevřel v 19. minutě a poté se prosadil v 63. minutě. »Klimič (Jan Kliment) dal na zadní tyč krásný balon, Perňa (Luděk Pernica) mi to vrátil a já neměl problém to doklepnout do prázdné branky. To nás uklidnilo,« poznamenal Chorý.

»Pak jsme dohráli první poločas. Potom přišla uklidňují branka a měli jsme to pod kontrolou. Myslím, že jsme měli více ze hry,« doplnil Chorý, který si polepšil na šest branek v ligovém ročníku a už ve 12. kole vyrovnal své sezonní maximum.

Klubový rekord se posouvá

Západočeský obhájce titulu protáhl sérii bez porážky v lize na 33 utkání a stále vylepšuje klubový rekord. Viktoria si pojistila náskok v čele tabulky. Před druhou Slavií vede o čtyři body, navíc má k dobru duel s Brnem. »Tuhle sérii bez porážky nějak nevnímám. Samozřejmě je to hezké, když vám někdo řekne, že jsme v lize neprohráli 33 zápasů. Budeme se snažit držet to co nejdéle. Ale hlavně se snažíme soustředit na to, abychom vždy do toho nejbližšího zápasu šli na 100 procent,« uvedl Chorý.

Západočeši opět zvládli zápas v domácí soutěži po utkání Ligy mistrů. Ve středu doma prohráli s Bayernem Mnichov 2:4. »Každý hráč vám řekne, že je lepší hrát než trénovat. Jsme šťastní, že můžeme hrát poháry, ještě takovouhle nejlepší ligu jako Champions League. Není jednoduché přepnout na ligu, ale jsem rád, že se nám to daří,« konstatoval Chorý.

»Ten tým, co máme, je od prvního do 25. hráče velmi silný. Nevidím tam jediného frajera, který by něco vypustil. Jsem rád, že se to odráží v zápasech. Tým má velikou vnitřní sílu. Věřím, že v tom budeme pokračovat,« dodal Chorý.

Náročný program mu svědčí, všech šest branek v sezoně nejvyšší soutěže dal po zápasech Ligy mistrů. »Moc netrénujeme. Není moc čas si něco nachystat na tréninkovém hřišti, většinou všechno vidíme jen na videích. Snažíme se udělat maximum, na přepnutí máme vždy tři čtyři dny. Většinou se nám to daří. Já osobně se cítím velmi dobře. Samozřejmě únavu občas pociťuji, ale snažím se nepřipouštět si to,« řekl Chorý, s nímž Plzeň na začátku týdne prodloužila smlouvu do roku 2025.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy