Nejdražší odchod z Plzně. Hranáč novou posilou Hoffenheimu

Český reprezentační obránce Robin Hranáč, který se zaskvěl v základní sestavě národního týmu na letošním mistrovství Evropy, je novou posilou bundesligového TSG Hoffenheim. Tam se stává již čtvrtým Čechem v kádru – doplní tak trio Adam Hložek, David Jurásek, Pavel Kadeřábek. Cena, za niž ho Viktoria Plzeň zpeněžila, nebyla oznámena, podle serveru transfermarkt.com stojí Hranáč osm milionů eur (200 milionů korun).

To z něj dělá nejdražšího hráče Plzně v historii. Mimochodem, i Hoffenheim minulý týden lámal rekordy, když za útočníka Hložka zaplatil Leverkusenu 18 milionů eur (cca 454 milionů korun) a učinil z něj nejdražší posilu v dějinách klubu.

»Na Robina jsme obdrželi mimořádnou nabídku, která splňovala veškeré naše představy. Samotný hráč rovněž projevil zájem ji přijmout, víceméně si tímto krokem plní svůj další sen. Vzhledem k tomu, že je Robin naším odchovancem, ke klubu se vždy choval naprosto férově a odváděl vynikající služby, rozhodli jsme mu v této další cestě nebránit,« uvedl na stránkách Viktorie šéf klubu Adolf Šádek.

Hranáč tak nepomůže klubu v odvetě play off Evropské ligy na půdě Heart of Midlothian, nad nímž Viktoria ve čtvrtek ve Štruncových sadech vyhrála 1:0. 0dodal Šádek s tím, že nabídka byla postavená tak, že ji prakticky nešlo odmítnout.

»Chtěl bych všem našim fanouškům poděkovat. Dres Viktorky jsem odmalička miloval a vždy ho hrdě nosil. Zažil jsem tady krásné momenty, především minulá sezona byla naprosto fantastická. Teď je přede mnou nová výzva, zahrát si bundesligu je dalším snem. Věřím, že na mě budou vždy vzpomínat jen v dobrém a jakmile bude trochu času, přijedu se určitě na Viktorku podívat,« připojil Hranáč pro klubový web. »Celému klubu a klukům přeju, aby zvládli příští týden odvetu a třeba se sem brzy vrátím v dresu Hoffenheimu v evropských zápasech, to byl bylo fantastické,« uzavřel Hranáč.

(koz)

FOTO – fcviktoria.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy