Nečekaný třesk v Boleslavi. Holoubka střídá Švéd Brännström

Překvapivou změnu na trenérském postu hlásí fotbalová Chance liga. V Mladé Boleslavi střídá dosavadního kouče Davida Holoubka Švéd Andreas Brännström. Spolu s Holoubkem opouští klub také trenér Marek Jarolím. Klub na svých stránkách uvedl, že změny jsou součástí dlouhodobé strategie klubu, kterou nové vedení, v čele s prezidentem a majoritním vlastníkem klubu Davidem Trundou, rozvíjí od svého nástupu.

Ať je odůvodnění jakékoli, realizace a zejména načasování je nečekané. Považte – David Holoubek přišel do Boleslavi v zimě místo Marka Kuliče a vytáhl ji do pohárové Evropy. Tam přešel přes dva soupeře až do závěrečného play off Konferenční ligy. Zde to v úvodním duelu s maďarským Paksem v Lokotrans Areně skončilo 2:2, takže šance na postup do EKL nejsou malé. Navíc do odvety zbývá málo času. Na hřišti soupeře je na programu již ve čtvrtek. A tedy Davida Holoubka se týkat nebude.

»Chtěl bych upřímně poděkovat Davidu Holoubkovi a Markovi Jarolímovi za jejich práci, kterou pro mladoboleslavský klub odvedli. Andreas Brännström se k našemu klubu připojuje s vizí, která plně koresponduje s našimi dlouhodobými cíli. V Andreasovi získáváme trenéra s mezinárodními zkušenostmi, trenéra, který mimo jiné vedl největší švédský klub AIK Stockholm. Když jsem před několika týdny klub přebíral, měl jsem jasnou představu o tom, jak by měl A-tým fungovat – a to se týká jak hráčů, tak i realizačního týmu. Naším hlavním cílem není krátkodobý úspěch, ale budování pevného základu pro budoucnost. Silnou Andreasovou stránkou je rovněž práce s mládeží a začleňování dalších talentových mladých hráčů do hlavního týmu,« uvedl majitel Trunda na klubovém webu.

Cílem klubu je dosahování takových výsledků v domácí lize, které mu pravidelně zajistí účast v evropských pohárech. »Toto angažmá beru jako velkou výzvu. Jsem si vědom tlaku, který mě v novém působišti čeká, ale jsem připraven na něj reagovat. Věřím, že spolu s vedením klubu, realizačním týmem a hráči vytvoříme dobře fungující tým a společně dosáhneme takových výsledků, aby se FK Mladá Boleslav pohybovala v horních patrech tabulky a předváděla atraktivní fotbal, na který budou fanoušci rádi chodit. Vyznávám aktivní kolektivní styl založený na aktivní hře dopředu. V obraně se snažím týmům vštípit kompaktní obrannou formaci s vysokou obrannou linií. Těším se také na setkávání s fanoušky klubu a na život v Mladé Boleslavi,« řekl švédský expert, který se své trenérské role ujímá okamžitě.

Změna v týmu z města automobilů je v probíhající ligové sezoně druhou na trenérských postech. Již po druhém kole propustily České Budějovice duo Jiří Lerch, Jiří Kladrubský a hlavním koučem se stal František Straka.

Na severskou kartu sází v české lize pražská Sparta, která získala dva tituly pod Dánem Brianem Priskem, v nové sezoně ji vede jeho krajan a bývalý asistent Lars Friis. K ruce má rovněž početný severský realizační tým v čele s Finem Timem Sparvem a dalším Dánem Jensem Askouem.

(koz)

FOTO – fkmb.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy