Našlapaná Slavia chce zpět titul. A je blízko návratu Olayinky

Jediný cíl fotbalové Slavie? To byste neuhodli – titul! Koneckonců, nic jiného ani předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík na předsezonní tiskové konferenci říci nemohl. Přece však oblažil červenobílá srdce dobrou zprávou – přiblížil se totiž návrat Petera Olayniky.

Nigerijský ofenzivní hráč před rokem zamířil do Crvene zvezdy Bělehrad, ale Slavia ho chce zpět. »Crvena zvezda souhlasí s naší nabídkou. Ještě nejsou věci doladěny tak, abychom mohli oznámit příchod Petera do Slavie. Ale věřím, že brzy to tak bude,« řekl dnes Tvrdík. »Peter se těší domů,« řekl Tvrdík.

Zároveň potvrdil, že Slavia usiluje rovněž o rakouského ofenzivního záložníka Muhammeda Chama z francouzského Clermontu. Tak ale dohoda rozhodně není tak blízko jako v Srbsku. »Očekávání klubu jsou bohužel nesmírně vysoká. Ale i tak mají naši trenéři nabito způsobem, abychom vrátili titul do Edenu,« dodal šéf Slavie, který v létě přivedl nejzvučnější posilu – reprezentanta Tomáše Chorého z Plzně.

Klub navíc dnes na svých stránkách oznámil, že jednadvacetiletý defenzivní univerzál Filip Prebsl, který strávil poslední dvě sezony na hostování v Liberci, prodloužil v Edenu smlouvu do 30. června 2028. »Jsem šťastný, že se Filip vrací. Nedávno jsem viděl asi čtyři roky staré fotky, kdy vypadal jako chlapec, a teď přede mnou stojí hotový chlap. Disponuje všemi aspekty moderního hráče, který má potenciál Slavii pomoct a s klubem dále růst,« pochvaloval si Tvrdík.

»Velký úspěch a hlavně splněný dětský sen. Jsem moc rád, že jednání mezi všemi stranami dopadla dobře a můžu tady být. Mám za sebou dvě sezony v nejvyšší lize, odehrál jsem přes padesát zápasů. Pomohla mi samozřejmě také hostování ve druhé lize, kde jsem nakoukl do seniorského fotbalu a sbíral důležité zkušenosti. Věřím, že je zúročím, a pomůžu Slavii vrátit se zpátky na trůn,« hlásil po podpisu nového kontraktu Prebsl.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy