Muchová na US Open dosud neztratila set a už je v semifinále!

AKTUALIZOVÁNO

Skvěle! Karolína Muchová je po roce znovu mezi nejlepší čtyřkou US Open. V dnešním čtvrtfinále ženské dvouhry porazila osmadvacetiletá česká tenistka nasazenou dvadvacítku Beatriz Haddad Maiovou hladce 6:1 a 6:4. Ani na cestě do semifinále neztratila set, tentokrát k výhře potřebovala hodinu a 25 minut.

Je zvláštní, jak je na české zástupkyně ve světě bílého sportu spoleh. Když se nedaří jedné, zazáří druhá. Na Wimbledonu to byla Barbora Krejčíková, na olympiádě se pak zlatou hrdinkou stala Kateřina Siniaková. Teď bude o finále bojovat Muchová, ačkoli se dnes potýkala se zdravotními problémy a hned třikrát během druhé sady zmizela v útrobách stadionu. Nyní si zahraje proti šesté nasazené Američance Jessice Pegulaové, která ve čtvrtfinále zdolala světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska 6:2, 6:4. 

»V klíčových momentech, když jsem měla brejkbol nebo jsem podávala na zisk gemu, se mi vždy podařilo vytáhnout dobrý úder. Je plus, že jsme nehrály až večer a že budu mít aspoň den k dobru. Už jsem dostala nějaké prášky. Určitě budu odpočívat a hodně pít,« citoval Muchovou server tenisovysvet.cz.

Zatím má Muchová v grandslamové sbírce kromě dvou semifinálových účastí na US Open i finále Roland Garros (2023), semifinále na Australian Open (2021) a dvě čtvrtfinále Wimbledonu (2019 a 2021). Na světovém žebříčku byla nejvýše loni touto dobou – na osmém místě. Nyní figuruje na 52. příčce, ale je nad slunce jasnější, že si nyní výrazně polepší…

To se týká i Kateřiny Siniakové, která se znovu stane světovou jedničkou ve čtyřhře, když v příštím týdnu v čele žebříčku WTA nahradí Novozélanďanku Erin Routliffeovou. Dvojnásobná olympijská vítězka však dnes byla zklamaná, jelikož na US Open do finále neprošla. V semifinále spolu s Američankou Taylor Townsendovou podlehla francouzsko-čínské dvojici Kristina Mladenovicová, Čang Šuaj 5:7, 6:4 a 3:6.

(koz)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy