Ligu čeká první velký šlágr sezony. Slavia hostí plzeňskou Viktorii

Sobota, 19 hodin. V Edenu se uskuteční první ze vzájemných zápasů tzv. velké trojky v nové fotbalové sezoně. V rámci utkání 9. kola Chance ligy změří síly vedoucí Slavia s třetí Plzní.

Červenobílí si v úterní dohrávce šestého dějství poradili v Mladé Boleslavi po přesvědčivém výkonu zvítězili 2:0. Tím se o skóre vyšvihli před konkurenční Spartu, jež se v té době připravovala na start do Ligy mistrů. Plzeňští jsou za oběma »S« o dva body nazpátek, když i oni zvládli úterní dohrávku proti olomoucké Sigmě (2:1). Pokud by tedy v Edenu zvítězili, posunou se minimálně na den do čela prvoligové tabulky. Spartu čeká její duel až v neděli, kdy zavítá na půdu posledních Českých Budějovic, jež vede její bývalý kouč František Straka. Přijede tam povzbuzená vítězstvím 3:0 nad Salcburkem v obnovené premiéře v Lize mistrů.

Šlágr kola je však jednoznačný a uvidí ho vyprodaná Fortuna Arena ve Vršovicích. Pro fanoušky Slavia chystá i spoustu mimifotbalové zábavy – mj. soutěž o televizor Hisense či novinku v podobě dvou vratných kelímků s motivem domácího a venkovního dresu a šesticí hráčů.

Pikantní bude duel pro reprezentačního útočníka Tomáše Chorého, které v létě zamířil do Edenu právě z Plzně. »Pro Chorase to bude těžký zápas. Ale pro nás je lepší mít ho na své straně než u soupeře,« přemítal kouč Slavie Jindřich Trpišovský. »Výhodou je, že hrajeme doma, i když jsme tu loni prohráli. Čeká nás i tentokrát těžký soupeř s kvalitními hráči a výborným trenérem. Ve skvělé formě je Pavel Šulc,« zmínil lodivod červenobílých útočníka Viktorie, jenž dal dva góly nejen za reprezentaci do sítě Ukrajiny, ale také v úterní dohrávce proti Olomouci.

Plzeň v minulé sezoně vyhrála oba dva zápasy nad Slavií v základní části, poprvé odevzdala body sešívaným až v nadstavbové části, kdy už měla jisté třetí místo a nemohla se posunout ani vzhůru, ani klesnout dolů. »Nezamýšlíme se nad Tomášem Chorým, ale nad tím, jak budeme hrát. Vždy je to o dobrém kolektivním výkonu, ne o jednotlivci,« plánuje Miroslav Koubek, kouč Viktorie.

* * *

Program 9. kola Chance ligy

Sobota:

13.30 Hradec Králové – Slovácko

16.00 Teplice – Ostrava, Karviná – Jablonec

19.00 Slavia – Plzeň

Neděle:

13.30 Mladá Boleslav – Pardubice

15.30 Olomouc – Dukla, České Budějovice – Sparta

18.30 Liberec – Bohemians 1905

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy