Kuchta opustil Spartu. Na čtyři roky se upsal Midtjyllandu

Útočník Jan Kuchta po dvou letech ve Spartě odchází na další zahraniční angažmá. Sedmadvacetiletý fotbalista podepsal čtyřletou smlouvu s dánským mistrem Midtjyllandem. Potvrdily to na oficiálních webových stránkách oba kluby. Midtjylland by měl letenskému klubu podle dánských médií zaplatit 2,7 milionu eur (asi 67 milionů korun).

Kuchta za Spartu odehrál celkem 92 zápasů. Nastřílel v nich 37 branek, ke kterým přidal 20 asistencí. Se Spartou získal dva mistrovské tituly a v minulé sezoně oslavil také vítězství v domácím poháru.

Držitel double a člen širšího kádru reprezentace však v nové sezoně ztratil výsadní postavení útočníka číslo 1. Tím se stal Nigérijec Victor Olatunji, navíc před pár dny klub přivedl na hrot za více než 100 milionů korun nejdražšího fotbalistu ve sparťanské historii Albiona Rrahmaniho. Kosovskému útočníkovi ještě může krýt záda další »hroťák« – Albánec Indrid Tuci.

Kuchta tedy zkusí štěstí někde jinde. Za dva roky však ve Spartě zanechal nesmazatelnou stopu, a ačkoli dříve hrával v konkurenční Slavii, získal si srdce fanoušků. Ti každý jeho zásah slavili pokřikem »Kuchta, Belmondo! Kuchta, Belmondo!« V narážce na olomouckou diskotéku, po jejíž návštěvě byl následně šikovný útočník dočasně vyřazen z kádru národního celku. »Tak nějak to ke mně patří,« říkával vždy k pokřiku, který zdomácněl, Kuchta.

Nyní ho čeká po angažmá v Lokmotivu Moskva další zahraniční štace. »Jan je klasická devítka, která tvrdě pracuje, dává góly, asistuje a umí najít prostory, kde to soupeře bolí. Přidává další kvalitu do naší už tak silné ofenzivy. Je zvyklý vyhrávat, což symbolizují zlaté medaile z posledních dvou sezon s pražskou Spartou, které také právě pomohl k postupu do Ligy mistrů,« řekl ředitel Midtjyllandu Peter Sand.

»Po několika dobrých letech ve Spartě se cítím připraven udělat další krok v novém klubu a nové zemi. S FC Midtjylland jsem vedl několik vzrušujících jednání a jsem velmi šťastný, že jsem tady,« citovaly stránky klubu sídlícího v Herningu Kuchtu. Ten se v mužstvu potká se sparťanským odchovancem Adamem Gabrielem. »Moje pozice je číslo 9. Tvrdě pracuji a střílím góly a přicházím sem, abych pomohl týmu vyhrávat zápasy, střílet góly a vytvářet velké věci v Evropě. Nyní se těším na setkání se svými spoluhráči. Oslovil jsem Adama Gabriela, který mi řekl, že na mě budou čekat skvělí spoluhráči a skvělá parta lidí,« dodal Kuchta, jenž si s Midtjyllandem zahraje Evropskou ligu.

(koz)

GRAFIKA – sparta.cz

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy