Komise rozhodčích vytkla sudímu Berkovi dlouhé nastavení na Spartě

Dlouhé nastavení, které trvalo ve druhém poločase 2 minuty a 33 sekund nad rámec původně avizovaných sedmi minut, nebylo opodstatněné. Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR ho vytkla sudímu Ondřeji Berkovi v dnešním komuniké, v němž hodnotila čtyři situace z uplynulého 10. kola Chance ligy vybrané médii.

Sparta se v nastaveném čase hnala za vyrovnáním zpackaného duelu, v němž ještě před vypršením 90. minuty prohrávala 1:3. Nakonec stihla jen snížení z kopačky Elmara Krasniqiho a poprvé v sezoně prohrála. Na vedoucí Slavii tak ztrácí po devíti odehraných duelech tři body.

»V nastavených 7 minutách došlo mimo běžných přerušeních hry (přímé volné kopy, kopy od branky, rohové kopy a vhazování) ke dvěma situacím, za které měla být hra nastavena: střídání dvou hráčů hostujícího družstva – 61 sekund, zdržování brankáře hostujícího družstva při kopu od branky, kdy byla udělena žlutá karta – 42 sekund,« popsala komise.

»Dle názoru KR FAČR by bylo správné ukončit utkání v čase 98:50 v tzv. neutrální zóně, kdy se míč dostal k brankáři domácího družstva. Rozhodčí ještě nechal brankáře domácího družstva provést dlouhý nákop a poté již dle instrukcí KR FAČR musel nechat útočnou akci dohrát, protože rozhodčí jsou instruováni neukončovat utkání v momentech při útočných akcích v blízkosti pokutového území,« dodala komise.

Dále hodnotila tři z devíti vyloučeních, k nimž v uplynulém kole došlo. A pokaždé dala rozhodčím či videorozhodčím za pravdu. Správně šli ven plzeňský Lukáš Červ, Stanislav Hofmann ze Slovácka i pardubický Tomáš Solil.

Kromě toho se komise zabývala i všemi důležitými situacemi z odehraných utkání uplynulého 10. kola Chance Ligy i 11. kola Chance Národní Ligy. Ty však již nehodnotí veřejně…

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy