Komise rozhodčích: situace z Edenu, která vyvolala zlou krev, byla posouzena v pořádku

Rozhodčí Dalibor Černý správně neodpískal penaltu v úvodu víkendového fotbalového šlágru na Slavii po zákroku plzeňského Sampsona Dweha na Tomáše Chorého. V dnešním komuniké to uvedla komise rozhodčích FAČR.

Slavia sice zápas vyhrála suverénně 3:0 a v čele tabulky utekla třetí Viktorii již na pět bodů, ale situace z počátku utkání vzbudila spoustu zlé krve. Asistent Zdeněk Houštecký na střídačce běsnil a poté, co nepřestal ani, když dostal žlutou kartu, uviděl od sudího Černého kartónek červené barvy. »Paradoxně nás to jeho jednání nažhavilo,« glosoval výstup svého asistenta kouč Jindřich Trpišovský.

Každopádně se penalta, podle komise, pískat neměla. »Ve 3. minutě utkání rozhodčí správně nenařídil pokutový kop pro domácí družstvo. Hráč hostujícího družstva č. 40 jednou rukou přistrčil hráče domácího družstva č. 25. Nejednalo se o zjevný přestupek, VAR správně neintervenoval,« konstatovala soudcovská generalita.

Ta podle komunikačního manuálu schváleného před sezonou hodnotí jen čtyři situace z každého kola vybrané médii. I v dalších třech neshledala žádný problém (více zde). Týkalo se to mj. také vyloučení českobudějovického Ubonga Ekpaie za zákrok na sparťana Mathiase Rosse. Videorozhodčí Jan Všetečka doporučil hlavnímu sudímu Dominikovi Starému, který původně tasil jen žlutou kartu, aby nigerijského hráče vyloučil.

Ekpai norského stopera Sparty ve výskoku udeřil loktem do hlavy a hostující hráč musel v poločase střídat. »Ve 37. minutě utkání rozhodčí na základě intervence VAR správně vyloučil hráče domácího družstva č. 45 za udeření soupeře loktem do hlavy. Faulovaný hráč hostujícího družstva č. 5 musel být o poločasové přestávce vystřídán pro zranění hlavy,« uvedla komise.

(koz)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy