Kladno představilo trenérský triumvirát. Do klíčové pozice se vrací Čermák

Hokejisté Kladna znají trenérský štáb pro příští sezonu. Ačkoli je léto a hokej dnes v myslích fanoušků »spí«, příznivci Rytířů hleděli k tomuto tématu se zvýšenou pozorností. A po dnešku vědí, že se k týmu, který se znovu zachránil až v baráži, vrací po dvou letech David Čermák. Jeho asistenty budou Václav Skuhravý a Petr Svoboda. Kladno o tom informovalo na svých internetových stránkách.

Fanoušci spekupovali o tom, kdo tradiční extraligový klub, který ale v posledních sezonách živoří, dlouhou dobu. Až začínala s průběhem posledních dní narůstat nervozita a netrpělivost. Jméno Čermák je ale rozhodně akceptovatelné. Třiapadesátiletý kouč na Kladně vyrostl nejen hokejově, ale také trenérsky, když se zprvu věnoval mládeži. U kladenského áčka ho čeká již šestá sezona, přičemž v předešlé sezoně se naplno věnoval reprezentační osmnáctce, kterou vedl na světovém šampionátu a Hlinka Gretzky Cupu. Během své hráčské kariéry odehrál v nejvyšší české, potažmo československé lize, 341 zápasů. Nyní se tedy vrací domů – podobně jako pověstní dobří holubi.

»Jsem rád, že jsem zpátky na Kladně. Doufám, že sezónu zvládneme lépe než ty předchozí a zabojujeme o play-off,« citovaly Čermáka klubové stránky. »Na Kladno se hodně těším. Vyrůstal jsem tady, takže i to celému přesunu přispělo,« připojil jeden z asistentů Skuhravý, který je hráčsky jednou z extraligových legend.

Kladenské hokejisty čekají první tréninky na ledě ve druhé polovině července a od srpna jsou poté na programu první přípravné duely. Nejvyšší soutěž startuje tradičně v září.

(koz)

FOTO – rytirikladno.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy