Kairinen ošálil čas. Jak se nepostradatelný Fin vrátil v rekordním čase do základu Sparty…

Když si Kaan Kairinen v květnovém derby po nešťastném souboji se slávistou Ivanem Schranzem přivodil zlomeninu v oblasti nártu, vypadalo to, že si minimálně půl roku nezahraje. Finský středopolař ale dokázal úplně ošálit čas a ve včerejším utkání fotbalové Chance ligy s Duklou (2:0) nastoupil dokonce v základní sestavě Sparty.

»Vzpomínám si na to, ty pocity nebyly úplně příjemné,« vybavil si tvořivý záložník chvíle, kdy se dozvěděl neúprosnou zprávu o svém zranění. »Byl to rána. O to víc jsem rád, že jsem zpátky. Užívám si to a těším se, až nastoupím zase,« řekl Kairinen.

Pár minutek si již připsal jako střídající hráč před týdnem v Teplicích (1:4), ovšem na návrat do základní sestavy přišel čas do třetího kola. Nikdo nečekal, že bude Kairinen tak brzo zpět. Dobrá regenerace, ale i profesionální přístup se vším všudy stojí za něčím, co by se dalo bez váhání označit jako zázrak. »Jakmile se to zranění přihodilo, sestavili jsme s lékaři dobrý plán. Chtěl jsem být co nejrychleji zpět na hřišti. Během letní přestávky jsem každý den trénoval. Lidé z realizačního týmu mi hodně pomohli. Stojí za tím, že jsem se z toho dostal rychleji, než jsme počítali,« popsal Kairinen a prozradil, že roli v rychlém uzdravení hrály i jogurty. »Ten nápad vyplynul z debaty s realizačním týmem, když jsme řešili, jak mě vrátit co nejrychleji zpět na hřiště. Věci jako nutriční plán nebo kvalitní spánek k tomu prostě patří,« připojil Kairinen, který v duelu s Duklou strávil na trávníku 72 minut.

Precizním rohem pomohl k prvnímu gólu Martina Vitíka. V každém okamžiku chtěl míč a předvedl to, co jej zdobilo již před zraněním. Umí hru zklidnit, ale také nečekaně zrychlit. Navíc má dokonalou kopací techniku. »Ještě bude chvíli trvat, než budu v úplné formě,« upozornil nicméně Kairinen a dodal, že bylo navíc potřeba šetřit síly.

Ano, program Sparty je extrémně náročný. Už v úterý hostí doma v prvním zápase třetího předkola Ligy mistrů rumunský tým FCSB. I tam bude potřebovat »svého Kairinena«…

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy