Heroický výkon Slavie, ale i neproměněné tutovky. Liga mistrů je fuč!

AKTUALIZUJEME

To je ale škoda! Fotbalisté pražské Slavie nenavázali na rivala z Letné a vysněnou Ligu mistrů si nezahrají. Po prohře 0:2 ve Francii dnes ve čtvrtém předkole nejslavnější soutěže porazili Lille doma 2:1, což nestačilo a na červenobílé zbude »pouze« Evropská liga.

Což o to, svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského ji hráli už v uplynulé sezoně a nadmíru úspěšně. Jenže rozdíl mezi ní a Ligou mistrů znamená nějakých 400 milionů korun. V pomyslném měření sil obou »S« je tak bohatší Sparta, ale…

Ano, má to svá ALE. Slavia musela hrát těžší nemistrovskou část, což nijak nesnižuje úchvatnou bilanci Letenských v té mistrovské, kterou korunovali včerejší postupovou výhrou 2:0 nad švédským Malmö. Nicméně, další, co je třeba Slavii připsat k dobru, je dnešní výkon proti francouzskému favoritovi. Statečný, odvážný a někdy až heroický. Zároveň však smolný. Norský záložník Christos Zafeiris sice hned zkraje zápasu, v němž byl jedním z nejlepších na hřišti, otevřel skóre, ale pak se hned dvakrát stal smolařem, když v první i druhé půli svorně orazítkoval břevno branky Lille.

Soupeř však, abychom byli spravedliví, také rozezvučel břevno Kinského svatyně. A vyrovnal na 1:1 až v 77. minutě, kdy se přesně k tyči trefil Edon Zhegrova. Jenže ani to Pražany nepoložilo a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Bohužel proměnili jen jedinou – v 84. minutě se znovu ukázal jako dokonalý žolík Ivan Schranz.

Fanoušci bouřili a chtěli další trefu, jenže již zmiňovaný Zafeiris trefil břevno a v nastaveném čase postupně zahodili tutovky Chytil a Jurásek. Hlavně šance druhého jmenovaného ve čtvrté minutě nastavení volala po gólu. Při hlavičce z bezprostřední blízkosti na něj zívala poloprázdná branka a on ji minul o centimetry. Kouč Trpišovský zvedl ruce nad hlavu – a pak klesl na kolena s hlavou v dlaních…

Výkopu utkání předcházela minuta ticha za legendárního švédského trenéra Sven-Görana Erikssona, zemřel v pondělí ve věku 76 let. Tribuna Sever rozvinula plachtu s nápisem »Naše víra nikdy neumírá«. Soupeře pro Evropskou ligu pozná Slavia na základě pátečního losu…

* * *

Slavia Praha – LOSC Lille 2:1 (1:0)

Branky: 5. Zafeiris, 84. Schranz – 77. Zhegrova. Rozhodčí: Vinčik – Klančnik, Kovačič – Kajtazovič (video, všichni Slovin.). ŽK: Ogbu, Diouf, Trpišovský (trenér), Bořil – Haraldsson, Santos, Génésio (trenér). Diváci: 18 848. První zápas: 0:2, postoupilo Lille.

Slavia: Kinský – Holeš, Ogbu, Zima (85. Vorlický) – Bořil (74. Schranz), Oscar, Zafeiris, Diouf – Douděra (74. Jurásek), Provod – Chorý (74. Chytil). Trenér: Jindřich Trpišovský.

Lille: Chevalier – Meunier, Diakité, Alexsandro – Santos, André, Haraldsson (86. Mukau), Gudmundsson – Zhegrova (86. Mbappé), Cabella (81. Sahraoui) – David (86. Bayo). Trenér: Bruno Génésio.

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy