Gólman Staněk musí na operaci, bez fotbalu může být až čtyři měsíce

To je velká rána pro fotbalovou Slavii. Brankářská jedniččka červenobílých i reprezentace bude tři až čtyři měsíce bez fotbalu.

Jindřich Staněk se zranil v závěrečném duelu EURA proti Turecku, zápas musel dochytat náhradík Matěj Kovář, navíc Turci v momentě, kdy zraněný gólman upozorňoval na problém zvednutím ruky, vstřelili Yildizem vedoucí gól a nakonec 2:1 zvítězili.

Slavia na svém webu uvedla, že Staněk ve čtvrtek v Ústřední vojenské nemocnici podstoupil vyšetření, přičemž magnetická rezonance odhalila luxaci pravého ramenního kloubu a poškozené vazy. Následovat bude operace, k níž může dojít až po splasknutí otoku, a dlouhá rekonvalescence.

»Hned po dopadu na trávník jsem cítil, že to bude špatné, pravá ruka byla skoro bezvládná. Jsem smutný ze spousty věcí. Ze svého zranění, z toho, že jsem musel střídat, nezabránil té dorážce. A zejména z našeho konečného umístění na EURO. Ničeho ale nelituji, reprezentovat pro mě vždycky bylo a je velkou ctí. Chci chytat, vítězit, za každou cenu vždy a na jakémkoliv jevišti. Ve Slavii, v nároďáku. Vrátím se silnější, s tímto typem zranění už vlastní zkušenost mám. Vím, jak postupovat. Děkuju všem za podporu,« uvedl Staněk.

»Magnetická rezonance ukázala luxaci ramenního kloubu, Jindra utrpěl Hillův–Sachsův defekt. Takzvanou impresi dorzolaterální části hlavice humeru. Po zklidnění otoku podstoupí zkraje července operační zákrok, rekonvalescence zabere mezi třemi až čtyřmi měsíci,« citoval web Slavie klubového lékaře Petra Krejčího.

Slávistický kouč Jindřich Trpišovský k tomu připojil, že jiného brankáře A-tým hledat nebude. »Máme řadu řešení z vlastních zdrojů jako Aleš Mandous nebo Ondrej Kolář, kteří mají evropské zkušenosti, a Tondu Kinského, který se vrátil z hostování. Tihle kluci se podělí o to, aby nahradili Jindru během jeho rekonvalescence,« uvedl Trpišovský.

Staněk přišel do Slavie v zimě jako velká posila z Viktorie Plzeň. Bohužel se zranil hned v přípravě, ovšem pak naskočil 3. března do duelu se Spartou a hned vychytal čisté konto. Své konkurenty již do branky nepustil, ale kýžený titul se mu vychytat nepovedlo, mistrem se stal letenský rival. Na EURU v Německu byl nicméně jasnou jedničkou.

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy