Fotbalová Sparta posiluje. A znovu v zahraničních vodách

Třetí posilou fotbalistů pražské Sparty v zimní přestávce se stal Dimitrije Kamenovič. Dvaadvacetiletý srbský obránce přišel na hostování z římského Lazia. Pražané o tom informovali na klubovém webu.

»Fyzické dispozice, variace přihrávek, důraz a síla ve vzduchu. To jsou atributy, které Dimitrije zdobí a díky kterým rozšiřuje naše obranné řady. Je stále mladý, a má tak velký potenciál se zlepšovat a rozvíjet,« prohlásil sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Mládežnický reprezentant Srbska přestoupil do Lazia loni v létě z Čukarički, v italské lize si však připsal jediný start. Kamenovič je třetí posilou Letenských v zimní pauze. Nejprve do Sparty přišel Fin Kaan Kairinen a po něm další záložník Qazim Laci z Albánie.

Šestadvacetiletý Laci přišel z francouzského Ajaccia a na Letné podepsal víceletou smlouvu. »Příchodem Qazima získáváme středního záložníka, který svou odlišnou typologií výborně doplní naši stávající středovou řadu a trenérovi dá širokou škálu možností v ose mužstva,« řekl sportovní ředitel Rosický. »Je zvyklý na fyzicky náročné zápasy ze dvou nejvyšších francouzských soutěží. Je technicky vybavený, dokáže měnit tempo hry, zrychlovat ji a i z hloubky pole se dostat do soupeřova vápna. Dobře dostupuje a má vítěznou mentalitu,« uvedl Rosický.

Laci se narodil v Albánii, ale brzy se s rodiči přestěhoval do Řecka, kde fotbalově vyrůstal v Olympiakosu Pireus. V jeho A týmu si zahrál pouze v jednom pohárovém utkání. Hostoval v APOEL Nikósie a řeckém Levadiakosu. Od sezony 2017/18 působil v Ajacciu, kterému na jaře pomohl postoupit do nejvyšší soutěže. V ní si zahrál v devíti zápasech. V druhé francouzské lize předtím absolvoval 137 zápasů, ve kterých dal 10 gólů.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy