Definitivní počet pro Paříž: na LOH pojede 30 českých atletů

Světová atletika včera Českému atletickému svazu oznámila, že na olympijské hry do Paříže pojedou také dálkař Petr Meindlschmid a stýplař Tomáš Habarta. ČAS to uvedl na svých internetových stránkách.

»Velmi nás tato radostná zpráva od Světové atletiky potěšila. Petr Meindlschmid i Tomáš Habarta v letošní sezóně podávají neskutečné výkony. V jejich případě mě to těší o to více, že i na uplynulém Mistrovství České republiky odvážně závodili a snažili se splnit přímý limit na olympiádu. To jim sice nevyšlo, ale štěstí přeje připraveným, a tak naši výpravu doplní i oni,« citoval web atletického svazu jeho předsedu Libora Varhaníka.

Meindlschmid, který skončil sedmý na červnovém ME v Římě, a Habarta, jenž na šampionátu starého kontinentu časem 8:21,83 a o 85 setin vylepšil vlastní národní rekord na 3000 metrů překážek, byli v rankingu Road to Paris až do pátečního odpoledne těsně pod čarou. K účasti na OH jim dopomohlo odhlášení kvalifikovaných atletů figurujících na postupujících místech. Konečná nominace pro Paříž tak čítá 30 českých atletů.

(koz) 

FOTO – atletika.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy