Brno vítá ztraceného syna. Pomoci produktivitě Komety má Mueller

Dobří holubi se vracejí, a to nejen ve filmu. Po dvou letech je totiž zpět v hokejovém Brně americký útočník Peter Mueller, který v dresu Komety v extraligovém ročníku 2020/21 ovládl jako první cizinec kanadské bodování. Klub z jihomoravské metropole o tom informoval na svých internetových stránkách.

Americký rodák poslední roky trávil ve Vítkovicích, respektive v německém Wolfsburgu. V nejvyšší soutěži doposud odehrál 259 zápasů, s bilancí 129 gólů a 149 asistencí. V Kometě naskočil do 193 zápasů a postaral se tu o unikátní zápis, protože vyhrát kanadské bodování extraligy se hráči Komety v roce 2021 povedlo po téměř šedesáti letech.

»Peter se nikdy netajil tím, že Brno je pro něj druhý domov. Ke Kometě a jejím fanouškům má opravdu silný citový vztah, což hrálo u jeho návratu velkou roli,« uvedl na klubovém webu Tomáš Vincour, sportovní manažer komety. »V minulosti pomohl svým profesionálním přístupem a střeleckým instinktem ke spoustě vyhraným zápasům. Sám jsem s Peterem hrál, takže vím, čeho je na ledě schopný. A faktem je, že produktivita nás v probíhající sezoně zatím trápí. Nikdy to ale není jenom o jednom hráči, příchod Petera může hrát důležitou roli, ale na posunu tabulkou výš se musí podílet kompletně celý tým,« doplnil Vincour.

Kometě se střelecky zatím v novém ročníku extraligy nedaří – v dosavadních osmi duelech vsítila jen 15 branek a před dnešní dohrávkou 9. kola proti českobudějovickému Motoru se krčí na předposlední příčce tabulky.

(koz)

FOTO – hc-kometa.cz

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy