Zvěřinové hody v srdci Českého ráje. To nejlepší, co se kdy servírovalo!

Český ráj je skutečným rájem pro turisty hlavně na jaře a v létě. Ale může jim být i na sklonku podzimu, zvláště pro labužníky mající rádi dobré jídlo. Na pátek a sobotu 10. a 11. listopadu se chystá kulinářský zážitek v restauraci hotelu Ort v Nepřívěci u Sobotky. Budou jím tradiční zvěřinové hody!

Hotel Ort se nachází v klidném a malebném prostředí Českého ráje na trase Praha – Mladá Boleslav – Jičín, v obci Nepřívěc nedaleko zámku Humprecht a hradu Kost. Právě na Humprecht je ze zastřešené terasy hotelu dokonalý výhled, který podrthává romantickou scenérii zdejší přírody.

Tentokrát ale půjde hlavně o gastronomický zážitek, a to se vším všudy. Tyto hody budou výjimečné, neboť jsou poslední, které bude připravovat šefkuchař restaurace hotelu Ort Jiří Brzák. Ten pracuje v oboru nepřetržitě 52 roků, přičemž šéfkuchařem hotelu Ort je 32 let. Letošní listopadové hody se tak stanou oslavou kulinářského umění Jiřího Brzáka a jeho kolektivu. Organizátoři slibují, že bude připraveno to nejlepší, co se kdy v hotelu servírovalo. Hosté se mohou těšit na vynikající zvěřinovou paštiku, na polévky s výjimečnou chutí, jako jsou Nepřívěcké kyselo a Sedminásobně loupežnická.

Do jídelníčku jsou zařazeny

  • Dančí copánek
  • Kančí svíčková na smetaně
  • Dančí se šípkovou omáčkou
  • Kančí smažený řízek s bramborovým salátem
  • Zvěřinový guláš s domácími bramboráčky

Dále pak speciality šefkuchaře

  • Ražniči – na špízu jelení s křenem, cibulí, hořčice, uzenina
  • Myslivecká kapsa – kančí kýta s náplní obsahující jatérka, špek, cibuli, papriku, feferonku
  • Nepřívěcká bašta – tři druhy masa (kančí hřbet, vepřová panenka, kuřecí prso)
  • Medaile z kančího hřbetu
  • Domácí klobásy a zvěřinová sekaná

Tím to ale zdaleka nekončí. Pro ty, kteří nechtějí přijít o Svatomartinskou husu, bude upečeno Martinské husí stehno (cca 400 g) s knedlíkem a červeným zelí. Všechna jídla si lze také vzít s sebou. Organizátoři doporučují zajistit si rezervace předem, včetně požadavku na jídla s sebou. Kompletní jídelní lístek je zavěšen zde. Kontaktní mailová adresa zní hotelort@seznam.cz, kontaktní telefon pak 724 737 878.

Dodejme, že po oba dny, tedy jak v pátek 10., tak v sobotu 11. listopadu, se budou podávat lahodné speciality od 11 do 22 hodin.

(pk)

FOTO – hotelort.cz a iportaL24.cz/Martin Kalous

Související články

1 KOMENTÁŘ

  1. Jen jednou jsem v/u Lipnice nebo snad NA STARÉ POŠTĚ jedl „kančí na šípkové omáčce“….
    Nejsem „gurmán“ jen mám hlad….

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy