Zvěřinové hody v srdci Českého ráje se blíží mílovým krokem. Jak již jsme informovali zde, na pátek a sobotu 10. a 11. listopadu se chystá kulinářský zážitek v restauraci hotelu Ort v Nepřívěci u Sobotky. Budou jím tradiční zvěřinové hody! Tak si pojďme zopakovat, na co organizátoři lákají.
Hody budou výjimečné, neboť jsou poslední, které bude připravovat šefkuchař restaurace hotelu Ort Jiří Brzák. Ten pracuje v oboru nepřetržitě 52 roků, přičemž šéfkuchařem hotelu Ort je 32 let. Letošní listopadové hody se tak stanou oslavou kulinářského umění Jiřího Brzáka a jeho kolektivu. Organizátoři slibují, že bude připraveno to nejlepší, co se kdy v hotelu servírovalo. Hosté se mohou těšit na vynikající zvěřinovou paštiku, na polévky s výjimečnou chutí, jako jsou Nepřívěcké kyselo a Sedminásobně loupežnická.
Do jídelníčku jsou zařazeny
- Dančí copánek
- Kančí svíčková na smetaně
- Dančí se šípkovou omáčkou
- Kančí smažený řízek s bramborovým salátem
- Zvěřinový guláš s domácími bramboráčky
Dále pak speciality šefkuchaře
- Ražniči – na špízu jelení s křenem, cibulí, hořčice, uzenina
- Myslivecká kapsa – kančí kýta s náplní obsahující jatérka, špek, cibuli, papriku, feferonku
- Nepřívěcká bašta – tři druhy masa (kančí hřbet, vepřová panenka, kuřecí prso)
- Medaile z kančího hřbetu
- Domácí klobása a zvěřinová sekaná
Tím to ale zdaleka nekončí. Pro ty, kteří nechtějí přijít o Svatomartinskou husu, bude upečeno Martinské husí stehno (cca 400 g) s knedlíkem a červeným zelí. Všechna jídla si lze také vzít s sebou. Organizátoři doporučují zajistit si rezervace předem, včetně požadavku na jídla s sebou. Kompletní jídelní lístek je zavěšen zde. Kontaktní mailová adresa zní hotelort@seznam.cz, kontaktní telefon pak 724 737 878.
Dodejme, že po oba dny, tedy jak v pátek 10., tak v sobotu 11. listopadu, se budou podávat lahodné speciality od 11 do 22 hodin.
(pk)
FOTO – archiv hotelu Ort, iportaL24.cz/Martin Kalous, iportaL24.cz/Petr Kojzar a pixabay