Čínské kulturní centrum v Budapešti otevírá své brány

Čínské kulturní centrum v Budapešti ve čtvrtek ožilo a zahájilo svou činnost výstavou fotografií a interaktivní čajovou show.

Maďarský ministr kultury a inovací Janos Csak na akci hovořil o trvalém přátelství a vzájemném respektu mezi Maďarskem a Čínou. »Otevření této instituce představuje další milník v naší spolupráci, která zahrnuje hospodářskou, kulturní, obchodní a finanční oblast,« řekl.

Dodal, že nové centrum prohloubí porozumění Maďarů čínské kultuře a posílí bilaterální vztahy.

Čínský velvyslanec v Maďarsku Kung Tchao mezitím vyjádřil vděčnost za podporu, které se mu dostalo od maďarských orgánů, a vyjádřil naději, že centrum usnadní bohatou kulturní výměnu. »Přestože Čínu a Maďarsko dělí velká vzdálenost, přátelství mezi našimi národy má dlouhou historii a zářnou budoucnost,« dodal.

Ředitel Čínského kulturního centra v Budapešti Ťin Chao přivítal hosty a ocenil spolupráci, která vedla k otevření centra.

Lidé sledují výstavu fotografií s názvem »Odraz hedvábné stezky – Čína očima maďarských fotografů« v Čínském kulturním centru v Budapešti 20. června 2024. FOTO – Xinhua/Attila Volgyi

Akce pokračovala odhalením cedule s názvem centra, prezentací čajového obřadu a prohlídkou výstavy fotografií s názvem »Odraz Hedvábné stezky – Čína očima maďarských fotografů«.

(Xinhua)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy