Ukrajinec není Vandas aneb Když cikán pochoduje nezákonně

Ještě před pár měsíci něco naprosto nemyslitelného, nepředstavitelného… Dnešní společnost vystavuje tak silné exponáty opravdového farizejství, že z pohledu umělecké čistoty bledne da Vinciho Mona Lisa závistí.

Ministr spravedlnosti se nám natolik odvázal, že nedělní pochod pardubických Cikánů označil za nezákonný (z ryze akademických důvodů pojem »Róm« nepoužiji ani byv na skřipec natahován). Víte snad o něčem z nedávné či vzdálené minulosti, co by Cikáni oficiálně konali nezákonně – byť tomu tak jakkoli mohlo být a i bylo – notabene co by takto v Blažkově duchu medializoval dokonce člen vlády? Cikán a nezákonnost… Kdo to jak živ slyšel?

I prostý občan se na veřejnosti třásl strachy a hubu raději nechával zavřenou, než aby mu vzápětí šermoval s mikrofonem před obličejem nadržený, investigativní reportážní štáb některé z televizních stanic a v zástupné roli soudného stolce ho na fleku v přímém přenosu obvinil z rasismu a odsoudil k těžkému žaláři.

Jenže ejhle, najednou Cikáni nezákonně pochodují. Co se stalo? Kdo zaujal tuto jejich donedávna absolutně nedotknutelnou pozici? Že by se i oni stejně jako my stali personami non grata? Když ono fuj ze Strakovy akademie po léta potřebovalo latentně rozdrbávat vztahy ve společnosti, mělo Cikány jako nenahraditelné rukojmí. Nyní ovšem nastal pravý opak. Cikáni, sice byvše věrni své problematičnosti, totiž rozdrbávají společnost z opačného konce, než je establishmentu příjemné a žádoucí. Oni si totiž vyřizují kupící se účty s těmi, na které si my, geneticky podělaní bílí, netroufneme, a také s těmi, avšak stále s týmiž, kteří je přednostně nahradili u přepážek »dávkovacích« sociálních odborů obecních a městských úřadů…

V Pardubicích se v sobotu večer posekali Cikáni s Ukrajinci, podle médií to jeden z cikánské sestavy měl odnést bodným zraněním (v Brně před nedávnem životem…). Cikáni se do Pardubic sjeli z celé republiky, a jak referovaly novinky.cz, »skandovali hesla jako ‚Bezpečnost‘, ‚Ukrajina domů‘, případně ‚My jsme tady doma‘«.

Protože ministru spravedlnosti Pavlu Blažkovi se tímto směrem kormidlující cikánská aktivita nešikne, spláchne je do jednoho odtoku s bílými. Na Twitteru napsal: »Shromáždění v Pardubicích je svoláno a koná se v rozporu se shromažďovacím zákonem. Účast a výzvy k účasti na něm jsou nelegální. Ústava a zákony musejí platit pro každého – ‚většiny‘ i ‚menšiny‘. Jiný přístup může časem dospět k tomu, co sledujeme např. a nejen ve Francii. Chtějí-li, jak tvrdí organizátoři, upozornit na něco vládu, měli by tak činit v souladu se zákonem.«

Kdyby Cikáni pochodovali třeba proti Vandasovi, Blažek by je určitě přijel podpořit – i za cenu toho, že by klidně přerušil zahraniční dovolenou na Krymu, pozvav ho kolega Lipavský…, a ještě by malým cikáňatům nakoupil v krámku pod Kunětickou horou kila perníku… A nějaká legitimita shromáždění by jistě nebyla na stole. Ani na tom Blažkově, ani na žádném nikoho jiného.

Zvykejme si, že žijeme v revoluční přehodnocovací epoše, kdy z účelových přátel se stávají účeloví nepřátelé a přirozeně naopak. Duchovní vůdce oné etapy, říkejme mu »taťka budoucnosti«, byl v sobotu 28. ledna 2023 třemi milióny třemi sty padesáti devíti tisíci sto jedenapadesáti totálně nezodpovědnými občany České republiky dosazen na Pražský hrad. Ještě se něčemu divíte?

Jan Čech

Související články

1 KOMENTÁŘ

  1. Osobně bych byl raději, kdyby odešla ta druhá skupina. Alespoň z našeho města Mostu. S tou první skupinou žádné problémy nejsou.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy