Česká Mata Hari řádí jako neřízená střela

Hraje si na madam v zelené sukni, vyznává se z lásky ke střelným zbraním, ovšem ze všeho nejvíce bere na hůl české občany. Nyní žádá po vládě dalších až 700 miliónů korun na další vojenskou pomoc Ukrajině. Všem kolem už dochází, že zbraně pro Ukrajinu nejsou řešením.

Například Německo za posledních devět týdnů snížilo vojenskou pomoc na minimum. Navzdory Scholzovým slibům. Česká Mata Hari ale dál řádí jako neřízená střela… Připomíná mně tu ruskou bábušku, kterou objevili kdesi na Sibiři a která si pořád myslela, že je ještě druhá světová válka… 

Přesně v době, kdy Amerika brousí hroty své dosavadní nenávistné protiruské rétoriky, kdy v Davosu Henry Kissinger nazývá věci pravými jmény, kdy většina evropských distributorů ruského plynu platí Kremlu na jeho přání v rublech, kdy respektovaní politici, politologové a finančníci z celého světa vyzývají k mírovým jednáním, hřímá naše madam zpoza bubenečské přepážky bojové hurááááá, sápajíc se u toho po dalších miliónech… Jak Zelenskyj pískne, madam hned rozehrává… Až se ale jednou vystaví do ofsajdu, bude zle… a žlutá karta to určitě nespraví. Ani červená. Ten trest bude mnohem tvrdší a nepochybně delší než stopka na dva zápasy za vyloučení… Každý svého štěstí strůjcem.

Je pro mě stále větší záhadou, komu vlastně se madam chce dneska zavděčit? Protože Američané, jak jsem již podotkl, berou zpátečku, majíce hrůzu především z dalšího utužování rusko-čínských vztahů, co by logického následku prodlužující se války. Bílý dům se vždy snažil vrážet mezi Rusko a Čínu co nejmohutnější a nejodolnější klín, jen aby se tyhle dvě velmoci nezačaly přátelit až moc, což se jim teď těžce vymyká z rukou. Evidentně ztrácejí nad novými rusko-čínskými pakty kontrolu a jsou z toho stále nervóznější. Do toho jim v jakési České republice blbne na druhou Jana Hari a okrádajíc místní občanstvo, futruje na Ukrajinu další zbraně. Z toho musí být Biden jelen. Jak říkal Josef Švejk: »Von nikdy nebyl chytrej, ale tahle vojna ho jistě dorazí.«

Žádná jiná evropská země, a už vůbec ne neevropská, neeskaluje tuhle válku tak divoce jako ČR, SR a Polsko. To jsou fakta, kterým už rozumějí i orgány činné v trestním řízení. Proto je nestíhají. Ta fakta.

Havlíčkův Brod má roční rozpočet ve výši 620 miliónů korun. Tyhle peníze plus ještě pár desítek miliónů navíc, teď madam posílá do války, kde okamžitě po příjezdu shoří na popel. A národ mlčí… a s předstihem si do zásoby kupuje bez tak nepoživatelný »landšmíd« a teplé oblečení na zimu.

Martin Kalous

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy