Jihlava konečně vyhrála. A Jágr se třese…

Hokejisté Jihlavy zdolali ve třetím utkání baráže o extraligu doma Kladno 5:3 a snížili stav série hrané na čtyři vítězné zápasy na 1:2. Gólem a dvěma asistencemi se na tom podílel Tomáš Havránek. Čtvrtý zápas je na programu zítra od 17.30 opět v CZ Loko Aréně.

Hned v úvodu ohrozil Bowa domácí Helt, ale Rytíři Duklu do úvodního náporu nepustili. Sami mohli v 5. minutě otevřít skóre, když se po kombinaci s Jágrem ocitl sám před Žukovem Beran, ale s bekhendovým blafákem neuspěl. Jihlava zatlačila Středočechy při Zikmundově vyloučení. Po Menšíkově přihrávce trefil Helt zblízka Bowa a z dorážky minul. Mezi tyče se nevešla ani Zadražilova teč.

Na druhé straně se po Kubíkově pasu dostal do nadějné pozice na pravém kruhu kapitán Plekanec, jihlavský gólman ale zasáhl. V čase 16:21 se radovala z vedení Dukla. Cachnín vrátil puk za pravý kruh Eliášovi, který trefil protější horní roh branky. Těsně před pauzou měl šanci na vyrovnání Arzamascev.

Na začátku druhé části se sice šampion první ligy ubránil při Havránkově trestu, ale v pokračujícím tlaku Zikmund přihrál zpoza branky Beranovi, jehož pokus propadl za čáru, odkud Žukov puk vykopl, což potvrdil videozáznam. Za 49 sekund Rytíři stav otočili. Jágr vyjel zpoza branky, u pravé tyče vystřelil bekhendem a z dorážky skóroval Babka.

Ve 26. minutě při signalizovaném vyloučení Dukla vyrovnala a opět se klíčový moment odehrál za brankou. Havránek šikovnou zadovkou našel volného Zadražila, který překonal zblízka Bowa. V čase 28:31 při Kubíkově trestu Jihlava poprvé v sérii využila přesilovku. Po Harkabusově přihrávce se trefil z pozice mezi kruhy Seman.

Ve 34. minutě při Pytlíkově trestu moc nechybělo, ale tým z Vysočiny i ve třetím utkání inkasoval při vlastní přesilovce. Hlava zakončil únik bekhendovým blafákem, ale Žukov sklapnul betony a puk vytěsnil. Domácí naopak z dalšího tlaku početní výhodu využili a Havránek překonal ležícího kladenského gólmana.

V dalším oslabení už hosté odolali a 59 sekund před koncem po Ticháčkově zadovce z levého kruhu snížil Kubík střelou přes stínícího Hlavu. Jihlava si vzala trenérskou výzvu, ale sudí Šír se Sýkorou po dlouhém zkoumání gól uznali. Následoval dvouminutový trest pro domácí a Žukova překonal z dorážky Hlava, po dalším zkoumání videa rozhodčí tentokrát branku nepotvrdili, protože padla po vypršení hrací doby.

Po pauze měl v pokračující přesilovce možnost Kubík. Na druhé straně při signalizovaném trestu Zikmunda neuspěl před Bowem Kowalczyk a v oslabení se Rytíři ubránili. Ve 45. minutě jim po ráně Patrika Čermáka pomohla horní tyčka.

Kladno nevyužilo přesilovku po faulu Žukova a navíc měl v oslabení ještě možnost Menšík, který potom v 55. minutě řešil přečíslení individuálně a ztroskotal na Bowovi. V závěrečné power play pečetil výsledek po Havránkově přihrávce do prázdné branky Čachotský.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy