Pro nového kapitána Sparty Krejčího je inspirací bývalý spoluhráč Dočkal

Pro nově jmenovaného kapitána fotbalistů Sparty Ladislava Krejčího mladšího je velkou inspirací jeho někdejší klubový spoluhráč Bořek Dočkal, jenž po minulé sezoně ukončil kariéru. Český reprezentant úvod nového ročníku kvůli zranění nestihne, nemělo by však jít o nic dlouhodobého. Podle sportovního ředitele Tomáše Rosického má Krejčí všechny předpoklady pro novou funkci.

»Bořek byl pro mě velkou inspirací jak z fotbalového, tak lidského hlediska. Inspiraci si vezmu i od ostatních kapitánů tady na Spartě, nebo v Brně. Do té pozice jsem se dostal takový, jaký jsem. Jakým kapitánem budu, se uvidí,« řekl třiadvacetiletý Krejčí. »Dozvěděl jsem se to od trenéra a sportovního ředitele při sezení s pár hráči, kteří s tím souhlasili. To bylo pro mě důležité, aby to bylo oboustranné,« uvedl dvojnásobný reprezentant a odchovanec brněnské Zbrojovky.

Rosický si jeho volbu pochvaluje. »Má k tomu všechny předpoklady. Když jsem ho kupoval, všichni mi říkali, že jsem se zbláznil, že kupuju kluka z druhé ligy. Láďa je pro všechny spoluhráče výborným vzorem toho, že píle, práce a láska k fotbalu vás dovedou k tomu, že můžete mít dobrou kariéru. Zaslouží si být kapitánem Sparty,« konstatoval někdejší hráč letenského celku, Dortmundu a Arsenalu.

Krejčí se zranil počátkem června v úvodním duelu třetího ročníku Ligy národů proti Švýcarsku. Kvůli tomu národní tým předčasně opustil, v letní přípravě neodehrál za Spartu jediný zápas. »Můj stav je aktuálně takový, že se doléčuju s fyzioterapeuty, nejsem ještě s týmem. Snažím se udělat všechno pro to, aby to bylo co nejdřív. Kdy přesně, vám neřeknu, ale určitě to není dlouhodobější,« prohlásil Krejčí.

»Potřebuje čas dostat se zpátky. Budeme ho chtít mít zpátky co nejdříve. Žádný fotbalový klub nesmí stát na jednom hráči, to s Brianem (trenérem Sparty Priskem) moc dobře víme. Doufáme, že se dá brzy do kupy,« poznamenal Rosický.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy