Česko – země absurdit

Ne, nepřeháním. Není absurditou například předpokládané zvýšení platů ústavních činitelů, tedy prezidenta, premiéra, ministrů, poslanců, senátorů a to po té, co koaliční sněmovní většina zrušila zákon, podle nějž měli důchodci dostat tisíc korun navíc?

Není absurdní, když vicepremiér Rakušan takový postup obhajuje veřejně?

Není absurdní posunovat stále věkovou hranici pro odchod do důchodu?

Není absurdních skoro sto tisíc na reprezentaci první dámy, když prý stávkující soudní úředníci dostávají plat kolem pětadvaceti tisíc čistého a nejsou peníze pro jeho navýšení?

Není absurdní, že exhejtman Petr Kulhánek, který nedostal důvěru v nedávných volbách a musel tedy svou kancelář v Karlových Varech vyklidit, je jmenován ministrem pro místní rozvoj, jenž bude dokončovat zvoranou elektronizaci?

Není absurdní, že vystudovaný politolog, sociolog a regionalista Lukáš Vlček mající jen zkušenosti s prodejem vody a údržbou vodárenských zařízení na Pelhřimovsku se stal ministrem průmyslu a obchodu a bude mít na starosti dokonce dostavbu Temelína a Dukovan?

Není absurdní, když vrchní český soudce rozhodne ve prospěch šlechtické rodiny Walderode, když její hlavní představitel, jenž se přihlásil k německé národnosti, byl za okupace překladatelem nacistického Abwehru?

Není absurdní, že ve vládě zůstává málo vzdělaný Pirát-přeběhlík, jenž je prý vzorovým ministrem, když zatím ničím, kromě poslušnosti, neoslnil?

Není absurdní, že pirátka Richterová zůstává ve funkci místopředsedkyně Sněmovny, ač Piráti odešli z vlády a mají jen minimální zastoupení ve Sněmovně, přičemž SPD mající více poslanců toto zastoupení nemá?

Není absurdní, že právě Pirátům bylo schváleno vytvoření poslaneckého klubu, ač mají jen čtyři poslance a klub má vzniknout při nejméně pěti?

Není absurdní, když Česká republika zabránila přijetí výzvy Evropské unie žádající Izrael o zastavení války v Libanonu, a tak výzva přijata nebyla a válka zde je ještě krutější, než byla dříve?

Není absurdní, když se u nás levně vyrobí elektřina, že platíme podle rozhodnutí z Německa více než ‚naši odběratelé‘ právě ze SRN?

Není absurdní, když naše vláda vedená Petrem Fialou zaujímá v současných největších světových střetech válečnické postoje, zatímco jediné řešení je sednout za jednací stoly, jinak války dál budou znamenat další a další mrtvé a další a další zničené hodnoty?

Není absurdní, když ministryně obrany prosadila koupi předražených letadel F-35 v USA a další často zbytečné válečné techniky a tím nás a naše potomky zadlužila na mnohá desetiletí, ač k naší obraně by stačily mnohem levnější typy letadel a levnější dodavatelé nové výzbroje?

Není absurdní, že máme dva zahraniční ministry, jednoho pro Evropskou unii a druhého pro svět?

Není absurdní, že jsme Ukrajině poskytli od počátku války na východě zbraně za dvacet miliard (celkově jsme této zemi poskytli 38 mld.), jak přiznal premiér Fiala, bez garance návratu a tím vlastně ochudili obyvatelstvo své vlastní země?

Není absurdní, že neúspěšní politici zakládají nové politické seskupení, složené z bývalých poslanců a ministrů ‚od leva do prava‘, které je silně prounijní a nadnárodní a už předem vyhlašuje válku všem ostatním politickým subjektům?

Není absurdní, že prezident se přimlouvá za omezení naší suverenity další delegací našich práv do Bruselu a za vzdání se své měny, jež nám umožňuje určité jistoty?

Není absurdní, když rozbíjíme vztahy se Slovenskem, protože neposlouchá naše protektorství?

Není absurdní, že zprofanovaní Piráti se prohlásili za ‚lepší opozici‘, aniž víme, v čem jsou vlastně lepší?

Není absurdní, když ministr vnitra nazve část společnosti mající jiný názor na dění ve světě a žádající mírová řešení, jež by konečně skončila zbytečné boje, ‚proruskými šváby‘, ‚dezoláty‘ apod.?

Ano. To všechno a mnohé další je absurdní.

Jaroslav Kojzar

Související články

2 KOMENTÁŘŮ

  1. “Český” prezident Petr Pavel, má manželku Evu Pavlovou, která bude z titulu své funkce manželky Petra Pavla dostávat za to plat bratru 95 tisíc Kč měsíčně.
    Tato nikým nevolená osoba Eva Pavlová však chce podíl na moci v ČR, přestože ČR má státní a ústavní orgány a organizace, které český stát spravují a řídí. Politická amatérka Eva Pavlová chce spravovat stát svou činností, svým politickým kutilstvím, což od ní patrně budou požadovat stejní loutkovodiči, kteří řídí i jejího manžela Petra Pavla. Tato Eva Pavlová bude svými loutkovodiči používána patrně jako nátlakové politické beranidlo útočící tam, kde je třeba aby obyvatelstvo poslouchalo vládní moc v drancované ČR. Pracující lidé v ČR tak budou platit dalších 95 tisíc osobě Evě Pavlové, která už dostává od státu vojenskou výsluhu, odhadem 30-40 tisíc, a má manžela, který má celkový měsíční příjem bratru 800 tisíc Kč měsíčně, tzn. prezidentský plat a náhrady a vojenskou výsluhu od státu.
    Myslím si, že budeme ještě překvapeni, co všechno se bude dít okolo manželky Evy Pavlové a jejího fungování a role v tomto státě.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy