KSČM: Vláda dál zadlužuje Českou republiku na úkor občanů

Poslední týdny na české politické scéně jsou spojeny nejen s krajskými a senátními volbami, ale i pseudokrizí ve vládní koalici, kdy představitelé České pirátské strany neudrželi nervy na uzdě. Uvedla to Komunistická strana Čech a Moravy ve stanovisku po dnešním zasedání Ústředního výboru v Praze.

»Po třech letech, kdy se spolupodíleli na zvyšování daní, extrémních ziscích energetických gigantů nebo snižování valorizací důchodů a zvyšování věku odchodu do důchodu, najednou ‘prozřeli’ a začali obviňovat ODS z kmotrovských praktik, kterých se měli stát obětí. Tři roky jim to však nevadilo. Pro koryta na ministerstvech a v dozorčích radách byli schopni udělat vše. Rok před volbami jde však ze strany Pirátů pouze o teatrální krok. To ostatně předvedl i jeden z jejich tří ministrů, ‘nejlepší ministr zahraničí’ Jan Lipavský. Ten sice rovněž podal demisi, ale zároveň vystoupil z České pirátské strany. Když jeho demisi premiér odmítl, prezident nepřijal, ministruje dál. Jak může důsledně hájit zájmy České republiky člověk, který nedokáže zachovat loajalitu ani vůči vlastní straně, která ho vynesla do teplého křesla?« uvádí se ve stanovisku, které zaslal redakci iportaL24.cz tiskový mluvčí strany Roman Roun.

»Košile je bližší než kabát. Čtyři pirátští poslanci současné koalici chybět nebudou, i nadále bude mít v Poslanecké sněmovně většinu a bude válcovat zbylé strany, které jsou v ní zastoupené. O tom svědčí i páteční utnutí diskuse ve druhém čtení důchodové reformy, která má výrazným způsobem zvýšit věk pro odchod do důchodu. Pětidemolice, které nyní můžeme už říkat čtyřdemolice, tak bude Českou republiku drancovat dál, jen s drobnými kosmetickými změnami na některých ministerských postech. Vláda bude dál zadlužovat ČR a rozvracet veřejné finance! Posílat desítky miliard na Ukrajinu. Nakupovat zbraně. Zavírat oči před nemravnými zisky energetických či internetových gigantů a úniky zisků do zahraničí. Snižovat úroveň vzdělání, redukovat počty lůžek v nemocnicích, osekávat důchody a prodlužovat věk pro odchod do důchodu. Provádět takové změny v zákoníku práce, které budou pokračovat ve snižování ochrany zaměstnanců,« zakončili ve stanovisku komunisté s tím, že proti těmto krokům důrazně protestují a požadují okamžitou demisi současné vlády a vypsání předčasných voleb. 

(pk)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy