Čína podporuje oživení venkova prostřednictvím cestovního ruchu a speciálních odvětví

Přestože letní turistická sezóna končí, v penzionech typu bed and breakfast (B&B) v pohoří Mogan ve východočínské provincii Če-ťiang je stále živo.

»Nedávno jsme hostili skupinu scénáristů, kteří si rezervovali více než 40 pokojů,« řekl Šen Ťiang-žung, místopředseda průmyslového sdružení Mogan-šan B&B.

Pohoří Mogan se nachází v provinčním okrese Te-čching a je oblíbeným letoviskem s více než 800 penziony, z nichž mnohé provozují místní obyvatelé.

Úchvatné scenérie a klidná atmosféra oblasti přitahují jak turisty z celé země v době hlavní turistické sezóny, tak tvůrčí profesionály, například scenáristické týmy, kteří zde často pobývají mimo sezónu, aby zde hledali inspiraci, psali a vedli tvůrčí diskuse.

»Ceny našich pokojů se pohybují od 980 jüanů (asi 138 amerických dolarů) do 2280 jüanů,« řekl Sü Lang-jüe, místní vesničan, který v roce 2019 přeměnil svůj dům na penzion.

V celé Číně rostoucí cestovní ruch výrazně podpořil ekonomiku venkova a přilákal domácí i zahraniční návštěvníky.

Do vesnice Ta-čaj, která se nachází v jižní autonomní oblasti Kuang-si Čuang, se sjíždějí turisté, aby se seznámili se zdejší osobitou etnickou kulturou a terasovitou krajinou.

»Byl jsem ohromen harmonií mezi zemědělstvím, ochranou životního prostředí a kulturním turismem,« řekl Ludger Oelck, turista z Německa, který vesnici nedávno navštívil.

Na leteckém snímku z dronu pořízeném 10. července 2024 jsou vidět domky ve vesnici Ta-čaj v okrese Lung-šeng v jihočínské autonomní oblasti Kuang-si Čuang. FOTO – Xinhua/Cao Yiming

Vesnice Ta-čaj, která byla v roce 2022 Světovou organizací cestovního ruchu OSN uznána za jednu z »nejlepších turistických vesnic«, přivítala v roce 2023 708 000 turistů, což jí přineslo společný příjem ve výši 7,25 milionu jüanů.

Kromě cestovního ruchu jsou hnací silou růstu venkovských ekonomik také místní specializovaná odvětví.

V zařízení na chov okrasných ryb v okrese Jü-ťiang ve městě Jing-tan, které se nachází ve východní provincii Ťiang-si, měli pracovníci plné ruce práce s přípravou rybích hranolků k expedici. »Tyto rybí hranolky se budou distribuovat po celé Číně poté, co budou zadány objednávky prostřednictvím platforem elektronického obchodu,« řekl Čchen Cchuej-jün, vedoucí společnosti zabývající se akvakulturou, která zařízení spravuje.

V roce 2023 zpracovávalo více než 10 internetových obchodů provozovaných společností denně přes 5000 objednávek a roční tržby dosáhly 70 milionů jüanů.

Yujiang v posledních letech zaznamenal rozmach chovu okrasných ryb, v němž se angažuje téměř 50 domácností. Očekává se, že hodnota tohoto odvětví letos překročí 100 milionů jüanů.

Čína aktivně podporuje modernizaci a revitalizaci venkovského průmyslu. Podle ministerstva zemědělství a venkova bylo dosaženo významného pokroku jak ve zpracování zemědělských produktů, tak ve venkovské turistice.

K dnešnímu dni bylo založeno 1953 krásných rekreačních vesnic a vzniklo 139 průmyslových klastrů, z nichž každý vytváří produkci v hodnotě více než 10 miliard jüanů.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy