Šéf dodavatele vybuchlých pagerů uvedl jako adresu kasárna v Paříži

Z budovy v Paříži, uvedené v dokumentech jako adresa generální ředitelky maďarské společnosti BAC Consulting Krisztiany Barszony-Arcidiacono, která je podezřelá z možného podílu na výrobě pagerů vyhozených do vzduchu v Libanonu, se vyklubala kasárna. Informovala o tom tisková agentura Bloomberg.

Podle jeho informací se na adrese uvedené v dokumentech nacházejí kasárna francouzského četnictva. Kancelář společnosti v Budapešti je »malá poštovní skříňka vklíněná mezi dálnici a zchátralé nádraží«. Jednou za měsíc přijde zástupce společnosti do poštovní skříně a vyzvedne poštu, zjistila agentura. Maďarská vláda uvedla, že BAC Consulting je »prodejce bez jakýchkoli výrobních nebo provozních míst« v zemi.

Agentura Reuters s odvoláním na své zdroje uvedla, že izraelská zpravodajská služba Mossad možná nastražila malé množství výbušnin do 5000 pagerů, které si objednalo šíitské hnutí Hizballáh u tchajwanské společnosti Gold Apollo. Její předseda Sü Čching-kuang zároveň uvedl, že společnost komunikační zařízení vyhozená do vzduchu v Libanonu nevyráběla.

(cik)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy