Zapeklitá situace Sigmy. Proti Spartě bez Klimenta, autora devíti gólů ze 13

Netradičně už v pátek odstartuje na pražské Letné program desátého kola naší nejvyšší fotbalové soutěže. Sparta doma přivítá olomouckou Sigmu a v případě vítězství se může alespoň do nedělního večera, kdy dosud vedoucí Slavia sehraje vršovické derby v Ďolíčku, posunout na první příčku tabulky.

Letenští mají stejně bodů jako Slavia, ale o tři góly horší rozdíl ve skóre. V probíhající sezoně nicméně za osm zápasů na domácí scéně ztratili pouze dva body, a to za domácí remízu 2:2 se Slováckem. Sparta je navíc v laufu po výhře 3:0 nad Salcburkem ve své obnovené premiéře v Lize mistrů. O víkendu zvítězila v poklidném tempu v Českých Budějovicích 2:0.

Asi Sigma doposavad neprožívá špatnou sezonu. V tabulce Chance ligy je pátá a má ve svém středu nejlepšího střelce soutěže – devítigólového Jana Klimenta. Ten však bude, stejně jako Adam Dohnálek, kvůli karetním trestům z posledního duelu s Duklou (2:1) scházet. Považte, že už jenom čtyři vstřelené branky Sigmy v sezoně nenesou Klimentův podpis.

Trenér Tomáš Janotka se ale na oslabení nechce vymlouvat. »Bereme to jako realitu. Oba hráči byli od začátku sezóny součástí základní sestavy. Honza Kliment je náš rozdílový hráč, je to nejlepší střelec ligy a svými góly nám pomohl k hodně bodům. Věřím, že hráči, kteří dostanou místo těchto dvou příležitost, ji chytnou za pačesy a budou plnohodnotnou náhradou,« řekl Janotka v předzápasovém rozhovoru na klubových stránkách.

»Očekávám extrémně těžký zápas. Hrajeme proti úřadujícímu mistrovi, Sparta hraje Ligu mistrů. Je to tým, který má plno reprezentantů, kvalitní hráče ze zahraničí. Bude to pro nás velký křest ohněm,« je si vědom síly soupeře trenér Janotka.

* * *

Program 10. kola Chance ligy

Pátek:

19.30 Sparta – Olomouc

Sobota:

13.30 Dukla – Liberec

16.00 Pardubice – Teplice, Slovácko – Karviná

19.00 Jablonec – Hradec Králové

Neděle:

13.00 Ostrava – České Budějovice

15.30 Plzeň – Mladá Boleslav

18.30 Bohemians 1905 – Slavia

(koz)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy