Proti Gruzii o všechno? Možná klíčový zápas se změnami v sestavě

AKTUALIZOVÁNO

Možná klíčový zápas EURA čeká českou fotbalovou reprezentaci zítra od 15 hodin. Svěřenci trenéra Ivana Haška se pokusí udělat důležitý krok do osmifinále proti outsiderovi z Gruzie.

Kdysi by to znělo jako jednoduchá záležitost. Goliáš vs. David. Jednohubka jako předkrm k dalšímu chodu. Jenže česká reprezentace, ačkoli o bod ve svém prvním vystoupení na EURU přišla až v nastaveném čase, nepředvedla proti Portugalcům nic oslnivého a víceméně se jen bránila. A zatímco kouč Ivan Hašek zaparkoval ve snaze čelit ofenzivním choutkám Ronalda a spol. autobus a až na výjimky v čele s dokonalou střelou Lukáše Provoda se na to nedalo koukat, Gruzie předvedla v duelu s Tureckem ofenzivní gejzír nápadů a v podání obou soků to byl i podle odborníků zatím nejkrásnější duel na turnaji.

Jak tomu bude zítra odpoledne? »Portugalci nás přehráli, ale hráčům nemůžu vytknout jejich přístup. Teď musíme být nebezpečnější i směrem dopředu a být nastaveni tak, že chceme vyhrát,« velí kouč Hašek. Ten v úterý poprvé na lavičce národního týmu prohrál – při svém opakovaném angažmá až v pátém duelu. Jenže v tom nejdůležitějším. Po čtyřech vítězstvích v přípravě přibyla první soutěžní čárka, bohužel záporná.

Gruzie nakonec podlehla, navzdory skvělému výkonu, Turkům 1:3 a i pro ni to bude souboj naděje. »Neočekávám, že to bude souboj nahoru dolů, i když oba týmy budou chtít vyhrát,« připojil Hašek a dodal, že určitě dojde k nějakým změnám v sestavě. »Možná že bude víc než jedna. O sestavě máme každopádně jasno,« dodal český lodivod.

Gruzie má svém týmu několik hvězd, tou největší je Khvicha Kvaratskhelia z Neapole. »Nebude to samozřejmě jen o něm, budeme si muset dát pozor na ostatní hráče, protože směrem dopředu jsou velmi dobří a dokážou si vytvářet poměrně velké množství šancí,« citoval web fotbal.cz záložníka Antonína Baráka.

Z každé skupiny postupují dva nejlepší týmy a pak ještě zbudou čtyři osmifinálová místa na čtyři třetí celky skupinových bojů z šesti. Na ty, které budu mít nejlepší bodovou či gólovou bilanci. I to je šance, jak postoupit dál. Chytřejší tak budeme zítra…

Předpokládaná sestava ČR:

Staněk – Holeš, Hranáč, Krejčí  – Coufal, Provod, Souček, Douděra – Barák, Hložek – Schick.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy