Čilý »cestovní ruch« mezi Plzní a Hradcem. Přestupy fotbalistů se množí…

Před týdnem se stal posilou fotbalové Viktorie Plzeň záložník Hradce Králové Daniel Vašulín, dnes »Votroci« na svém webu oznámili, že opačným směrem putuje jiný středopolař Adam Vlkanova. Do Hradce se vrací po dvou letech, kdy zamířil právě na západ Čech.

Do Plzně přišel Vlkanova na konci srpna roku 2022 a od té doby si v dresu Viktorky připsal 52 utkání, v nichž si připsal osm branek a osm asistencí. Svůj možná nejcennější gól dal v Lize mistrů do sítě Bayernu Mnichov.

Poslední půl rok strávil Vlkanova na hostování v polském Ruchu Chorzow. »Adamovi děkujeme za odvedené služby a přejeme mu hodně úspěchů do další kariery a osobního života,« uvedl na stránkách klubu sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář

V Hradci si Vlkanovův návrat pochvalují. »Jsem velice rád, že je Adam zpátky v Hradci. Dnes je to již zkušený hráč, který si zahrál Ligu mistrů a má na svém kontě také reprezentační starty. O tom, že má ke klubu vztah, ani nemusím mluvit. Nepochybuji o tom, že nám hodně pomůže,« uvedl sportovní ředitel »Votroků« Jiří Sabou.

Mezi kluby je čilý »cestovní ruch« i díky tomu, že současný kouč Plzně Miroslav Koubek předtím v Hradci trénoval. Koneckonců, právě proto si vyhlédl i Vašulína. Šestadvacetiletý útočník v dresu Východočechů odehrál tři ligové sezony a v 92 zápasech nastřílel 20 branek. »Jde o typově silového útočníka s velmi dobrou koncovkou, navíc je na tom dobře i po běžecké a herní stránce. Ve svém stále mladém věku je to pro nás zajímavý hráč, u něhož vidím v novém prostředí prostor pro výkonnostní akceleraci. Má potenciál,« řekl na klubovém webu Koubek.

(koz)

FOTO – fcviktoria.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy